Alcatraz

,
Ur dagens Aftonbladet.

I dagens Aftonbladet visar de en film där man får en lien rundtur i den nya "Kumlabunkern", se här. Här ska de farligaste och mest rymningsbenägna fångarna sitta. Må så vara, men jag hoppas verkligen att det är de livstidsfångar som inte är tänkta att någonsin få återvända till samhället. Tänk en människa som sitter inlåst under dessa förhållanden, t ex åtta år, begränsat med permissioner och ingen kontakt med andra än vakter och lika farliga fångar som han själv. Dene fånge behandlas som ett djur och kommer till slut att bete sig som ett sådant. Grattis till den familjen som får honom som granne. Hoppas ni kan sova. Är jag en "mes" som vill släppa alla fångar fria? Nej, absolut inte. Men människor ska behandlas med respekt, även fångar, och de ska inte avhumaniseras. Man mäter samhället utifrån hur man behandlar sina medborgare och denna behandling är inte human.
Lev väl

Kommentarer
Postat av: Sofi

Det sorgligaste är att de nya och nyrenoverade avdelningarna på rättspsyk i Växjö liknar Kumlamiljön. Samma typ av möbler och lika rymningssäkert också, ren fängelsestandard alltså och här ska bedrivas VÅRD....



Argumentet för detta är att patienterna ska "skyddas" dels från yttre hot och att man inte ska kunna skada sig själv. 60 miljoner har detta bygge kostat och det är vi skattebetalare som står för fiolerna. Är man inte tokig så blir man i denna miljö.

2008-11-28 @ 11:36:55
Postat av: stef

Allt är ett spel för galleriet. Politikerna vill visa sina väljare att de har situationen under kontroll. Men det faktum att man hela tiden måste ta till mer inlåsning och hårdare tag visar på att man inte har koll på läget.

2008-11-28 @ 18:10:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0