Ämnen att skriva om


"musjakt"

En kamrat frågade mig om hur man hittar ämnen att skriva om. Det är bara att slå upp en tidning så finns materialet där.
 
Igår stod det t ex i Borås tidning om hur två poliser friats ffrån misshandel då de gripit en biltjuv, läs här. Han fick ganska omfattande skador. Polisen förnekade inte att han slagit sig men att det skett då de ramlade med honom i mellan sig. Ingen annan polis som var på plats hade en avvikande mening. Nu är det ju så att det kan faktiskt ha gått till så som polisen säger. Problemet är att det alltid låter på samma sätt när poliser är anklagade för misshandel eller övervåld. Kollegorna är båda blinda och döva i dessa fall. Det hade varit skönt att fullt ut kunna lita på polisen och deras ord men så är inte fallet. Biltjuven kan lika gärna ha rätt och, tyvärr, så är väl det så att det oftast är polisen som begått fel i dessa lägen. Ett annat vanligt fenomen är att när polisen griper någon så sker nästan alltid en anmälan om våldsamt motstånd mot den gripne. Detta görs för att polisen ska skydda sig ifall de gått för hårt åt någon misstänkt.  Och så åker man dit än hårdare i en domstol. Så hur det än är, så har polisen alltid rätt och vi andra rumpan bak.
Lev väl

Kommentarer
Postat av: Nissegossen

Hej Stef! En jag kände en gång en som varit tagen för fylla ett antal 100 ggr, han berättade att polisen regelbundet gav honom stryk för de gillade inte honom,de tyckte att han ställde till besvär för dem. Jag kan iof förstå att de inte vill ha ett illaluktande tjänstefordon pga att han pissat på sig.



De lade en telefonkatalog på ryggen på honom och slog vad kunde med batong på den. Det kändes för djävligt av smärta sade han, men det lämnade inga spår på kroppen!



Så, nog förstår jag, men inte heller poliser är mer än människor!

En biltjuv kan nog få stryk och kommer aldrig att få det klassat som misshandel, för att han är helt i händerna på polisen och tyvärr finns det många rötägg och den andan av, att inte se eller höra något ibland kollegor, är mycket vanligt! Även läkare är väldigt kollegiala, så att inte heller de går emot en kollega...

2008-12-01 @ 14:20:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0