Inlåsning, för vem?


Kattbilderna är för min vän, http://ssspatient.tk/

Idag har hustrun och jag besökt sonen,allt lika trevligt. När så Frölunda slog färjesatd på bortaplan så kan inte dagen ha varit mycket bättre.

Varför används inlåsning i den omfattning som det görs i västvärlden? Varför har vi de lagar vi har? I första hand är det givetvis till för att skydda staten, dvs oss alla. Sedan då? Lagarna är till för att bevara den nuvarande ordningen, att inte rubba den rådande strukturen. Vilka äger makten över den nuvarande strukturen? Ja, inte är det den "vanliga människan" utan de med pengar och maktposition. Hur gör man då för att skydda makten och pengarna? Man inför lagar som ser till att maktbalansen hålls. Den som är intresserad kan göra en undersökning på hur fördelningen av kriminalitet ser ut. Vilka sitter i fängelse? Vilka slipper? I våra fängelser idag så finns de ytterst få från familjer med pengar eller från adeln. Begås det färre brott i de besuttnas skara? Skulle inte tro det men de döms inte till fängelse. De har bra advokater, läkare osv. Ett vanligt "fyllo" har inget eget ombud och kan fällas för vad som helst. Men så är det i dagens rättssamhälle.
Mvh
Stefan

Kommentarer
Postat av: Sofi

Skönt när anhöriga bryr sig. Det är inte alla som får besök särskilt ofta.



Att vara rättspsykpatient är nog (i varje fall när sjukdomen är behandlad) det värsta öde som kan hända en människa. Man är helt utlämnad. Förstår inte att dessa s k sakkunniga läkare, som kan vara långt över pensionssåldern, tillåts fortsätta. Läkaren har i alltför många fall aldrig träffat patienten ifråga och kan i sitt utlåtande säga att "patienten har hög återfallsrisk i brottslighet" och avslår frigivande och t o m friförmåner trots att klinikens egen sakkunnige läkare är positiv till patienten ifråga.



Tala om rättslöshet...

2008-11-24 @ 16:55:14
Postat av: ssspatient

Fina kattbilder, din?



Jag håller med, för oss dömda, ser folk ner på, och då får man automatiskt lägre 'status'....



kanske dags att bli som Indien?, olika kast?

...då skulle jag nog bli kastlös, men jag är mycket hellre kastlös än överkast!

2008-11-26 @ 10:19:43
URL: http://ssspatient.tk
Postat av: stef

En av två katter som bor hos oss

2008-11-26 @ 19:13:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0