Vård?


Underbart fin vinterdag. Har varit hemma för ett par dagar för att de att saker o ting fungerar med mediciner osv.

Vad innebär det när man säger psykiatrisk vård? Eller kanske ännu mer Rättspsykiatrisk vård? Läggs man in på ett sjukhus och behandlas som om det vore på ett "riktigt" sjukhus? Tyvärr inte. Psykiatrisk vård kan många gånger vara frivillig och då kanske det är lättare med medicineringar och få till fungerande öppenvårdskontakter. Men när det gäller rättsspsykiatrisk vård så existerar den i stort sett inte. Man låses in och låter tiden går och tyvärr blir många patienter hospitaliserade av inaktiviteten. Nu kan man ju inte skylla på den enskilde vårdaren, eller ens på överläkaren, att det inte fungerar. Att fel personal hamnar på fel ställe är en ledningsfråga och i sista ändan en politiskt fråga. Ska man få en aktiv, effektiv vård måste man höja statusen på den psykiatriska vårdarrollen. Det skulle kanske göra att mer lämpade och motiverade människor sökte sig till psykiatrin. Innan man fått ordning på detta så tror jag inte att mer pengar skulle inebära så stor skillnad. Tyvärr så låter våra högsta politiker oss tro att allt handlar om pengar och socialministern visar handlingskraft när han skjuter till ett antal hundra miljoner kr. "Svensson" går på det och tror att allt är frid och fröjd. Av de pengar som den borgeliga regeringen satsat på pyiatrin så tror jag inte att det mäkts några effekter. Personal får gå för att det inte finns pengar, avdelningar läggs ner osv. Den sovande katten på bilden får illustrera makthavarnas inställning till frågan.
Lev väl

Kommentarer
Postat av: Sofi

Du har så rätt och det är bland politikerna som man ska börja. De flesta inom personalen gör sitt bästa och är uppriktigt engagerade inom sitt arbete. Sedan skulle även jag önska att allmänheten fick upp ögonen för det som sker inom, framför allt, rättspsyk så att politikerna får ögonen på sig.



Om ledningen är dålig så mår inte personalen bra och följdaktligen drabbar detta i slutänden patienterna som, många av dom, är väl insatta i problematiken. Detta är tråkigt och kan skapa oro bland de som är som mest sårbara.



Det här med utbildad personal är en fråga för sig. Man (kliniken) tar in alltför mycket outbildat folk därför att de med utbildning efter en tid på rättspsyk, söker till Vuxenpsyk eller inom kommunen. De tröttnar på arbetsvillkoren och ledningen.

2008-11-24 @ 13:34:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0