Jakt på psykpatienter



Socialstyrelsen har belagt den rättspsykiatriska kliniken med ett vite på 200 000 kr för att de infört mobilförbud för patienterna. Helt i strid med gällande lagstiftning.Läs här. Det är märkligt att en myndighet på det sättet medvetet bryter på lagar och dessutom fortsätter göra det. Diskussioner är redan i gång om att man ska ta böterna, vilket givetvis drabbar skattebetalarna. Det drabbar också rättssystem när en myndighet anser sig vara över lagen. I artikel om rättspsykiatrin i småland så brukar Smålandsposten låta läsarna kommentera artiklarna så ock i detta fall. Å det måste sägas att Växjöborna är en blodtörstig skara. Det vill gärna vara med och betala böterna, helt utan någon djupare tanke om konsekvenser. De har också fått för sig att psykpatienterna ska använda mobiler till att trakkassera den vanilga Växjöbon. Deras kunskaper om rättspsykiatrin är minst sagt begränsade.
Lev väl

Kommentarer
Postat av: Lisa

SSS är ju tillbyggt och renoverat och har idag samma säkerhetsklass som ett fängelse. Antalet kriminalvårdspatienter ökar därmed tragiskt nog och dessa går under fängelselagar. Tyvärr så blandas dessa element och miljön tenderar att hårdna. Processen har gått fort och vi har inte sett slutet än. Kliniken är alltså i praktiken redan ett fängelse men med ett ännu stort antal människor som behöver vård men som inte erhåller det.



Tänk: 100 patienter - en chefsöverläkare samt en psykiater som jobbar ca 25 %. Psykologer som sagt upp sig, finns en kvar. Jag blir bara så förbannad (ursäkta språket).



Mot bakgrund av detta så kan jag inte tänka mig att kliniken släpper på mobilförbudet. 200 000 är ju ingenting jämfört med själva bygget som kostat 60 milj.





2009-02-09 @ 13:59:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0