Ett välmående land



Hällby anstalten har haft en utvisningshotad man fastkedjad i två veckor. Han har allehanda fot- o handfängsel. Man har också satt på honom en blöja som tydligen byts en gång om dagen?? Nu verkar han visserligen vara besärlig genom att kasta avföring på personal men det är ändå ett helt sanslöst hanterande av en människa, fullständigt degraderande. Anstaltschefen verkar tycka att det är ok men an anonym personal anser det vara för jävligt och inget de borde syssla med. Tråkigt att personalen anser sig tvungna at vara anonym, men det är andan inomKriminalvården. Denne utvisningshotade man skulle givetvis vara på ett psyke i avvaktan på utvisning. Beteendet är inte friskt, oavsett om man kämpar för att få stanna i landet.

SAAB ställer in firande av de som varit anställda 25 år, guldklockan uteblir då det inte finns pengar. Aktieutdelningar och direktörslönerna drabbas inte. Arbetarna förväntas tycka att detta är ok. Må så vara men en guldklocka efter 25 års arbete på ett företag är skitpengar, De lär vara intjänade för längesedan. Som symbolvärde är klockan viktig o då den utblir är väl ett tecken att personalen inte anses som särskilt viktig.

Byggbranschen vill sänka lönerna. Krisen gör att företagen anser det nödvändigt att sänka lönerna i konkurrenssyfte. Det är ett dåligt skäl. Börjar man sänka lönerna så är man ändå på fallrepet o då är det väl lika bra att lägga ner? Frågan är om vi ska bli ett land som konkurrerar med låga löner, där alla har det lika dåligt. Vilka ska då köpa varorna? Direktörerna själva? Det har visat sig att låga löner inte är nyckeln till framgång, titta bara på alla företag som flyttade ut till låglöneländer men som efter några år vände hem igen.

Det verkar vara kris och elände över allt och inget verkar längre fungera som det borde. Ett välmående land?
Lev väl

Jag avslutar med något positivt

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0