Katastrof?



Leos nya leksak



Upplagd för sss.patient

Läste en artikel idag som är ganska skrämmande.

År 2030 kommer nära 4 miljarder människor att bo i områden som saknar vatten.

De närmaste 40 åren behöver världen fördubbla sin livsmedelsproduktion. I dag saknar över 1 miljard människor, en sjättedel av världens befolkning, tillfredsställande föda.

De senaste 50 åren har vi undervärderat riskerna i det sätt som vi har utnyttjat världens naturtillgångar på. Förbättringarna av levnadsstandarden har finansierats genom en systematisk underprissättning av varor och tjänster baserade på jordens naturtillgångar, resonerar Dominic Waughray och konstaterar att våra barn och barnbarn aldrig kommer att få uppleva samma känsla av välstånd om vi inte genomför strukturella förändringar av hur vi organiserar vår ekonomi.


Det känns lite olustigt när sådana domedagsprofetior lämnas. Jag betvivlar inte att de är sanna men problemet är vem som ska ta tag problemen. Vem vill vara först med att sänka levnadsstarden? Det finns inte enpolitiker med självbevarelsedrift som skulle göra det, vi väljare skulle inte rösta på denne politiker nästa gång så vi är alla skyldiga.
Läs här.
Lev vä

Kommentarer
Postat av: Christina

Fattar inte hur du kunnat få denna timida katt att se så överlägsen ut....beror det på att hon fick blixten i ögonen....?

2009-01-19 @ 21:16:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0