Sjukskrivningar


Detta nedisade fönster får symbolisera dagens klimat i Sverige.

Jag har skrivit om ajukskrivningar förut och lär väl få återkomma i framtiden. Massor av människor kommer att friskförklaras och tvingas ut på arbetsmarknaden, läs här. Ett stycke ur artikeln vill jag särskilt förmedla:

"Stimulera sjukskrivna"

Cecilia Udin, Försäkringskassans expert på sjukförsäkringsfrågor, menar att de nya reglerna är till för att stimulera sjukskrivna att återvända till arbete.

Vad pratar man om? För det första så säger den meningen att sjukskrivna som oftast bluffar om sin sjukskrivning och för det andra så är läkarkåren inkompetent att bedöma sjukdomar eftersom det ändå är Försäkringskassan som avgör om man verkligen är sjuk. Jag blir grymt upprörd över uttrycket att stimulera sjuka att återgå i arbete. Människor med långa sjukskrivningsperioder bakom sig är körda på arbetsmarknaden och kommer att hamna hos socialtjänsten. Eftersom de är klassade som friska så kommer de att tvingas till daglig förnedring av socialtjänsten då de måste söka ett antal arbeten varje dag för att få ersättning. Arbeten de aldrig kommer att få.  Men sjuktalen i Sverige har ju i alla fall gått ner med den taktiken. så länge arbetsgivaren är tvungen att stå för de första veckorna av en sjukskrivning så kommer ingen långtidssjukskriven att få arbete. Många mänskliga katastrofer kommer att ske och redan har besökarna till de öppenpsykiatriska mottagningarna ökat. det kommer också att bli fler självmord. Det är märkligt i ett land som säger sig vara rikt, värna om de mänskliga rättigheterna, allas lika värde osv. När finansmarknaden fick ett spel så klämde regeringen fram hur mycket pengar som helst för att rädda ett antal miljonärer (varslen för de vanliga arbetarna har ju ine minskat) men att få utsatta människor att leva ett drägligt liv, ja då finns inga slantar.  Lär väl återkomma i ämnet.
Lev väl


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0